内容发布更新时间 : 2025/2/27 1:18:07星期一 下面是文章的全部内容请认真阅读。
2019年12月大学英语四级考试模拟试卷及答案(21)
Part Ⅱ Reading Comprehension (35 minutes)
Directions: There are 4 passages in this part.Each passage is followed by some questions or unfinished
statements.For each of them there are four choices marked A),B),C) and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
Questions 21 to 25 are based on the following passage: Some radio singals were heard in 1967.They were coming from a point in the sky where there was unknown star.They were coming very regularly,too:about once a second,if they were controlled by clock.
The scientists who heard the signals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.The signals were coming from a very small body—no bigger,perhaps than the earth.Was that why no light could be seen from it?Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star?There was no end to the questions,but the scientists kept the news secret.“Perhaps there are intelligent beings out
there.”they thought,“who are trying to send messages to other planets,or to us?So the news was not given to the newspaper.Instead,the scientists studied the signals and searched for others like them...Well,all that happened in 1967 and 1968.Since then scientists have learnt more about
those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course.
The signals do not come from a planet;they come from a new kind of star called a “pulsar””.About a hundred other pulsars have now been found,and most of them are very like the first one.
Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present.A handful of pulsar would weigh a few thousand tons.Their light—if they give much light—is too small for us to see.But we can be sure of this,no intelligent beings are living on them.
21. The radio signals discussed in this passage____. A.were regular B.were controlled by a clock 答案 1
短文大意
1967年人类收到了一些太空信号。这些信号来自太空中的某一恒星领域,它们极有规律,难道这是外星人向地球或我们发收的信号?为了不致在人们当中造成恐慌,科学家们一直保守着这个秘密,并且一直对它们实行研究。如今,当然一切都真相大白。原来这些信号都来自一种叫脉冲星的恒星,它们的密度极大连光线也难以逃逸。但有一点能够确定,上面没有智能生命存有。 21. 答案A。
【参考译文】 文中讨论到的电磁信号……
【试题分析】 此题考查考生“辨认事实”的水平。
【详细解答】 见原文第一段,“They were coming very regularly,too.”他们同样非常有规律,与 A)项同意。B)were
controlled by a clock.由时钟控制,原文前面有一表示“似乎的”连词 if。C),D)根据下文判断都不准确。 22. 答案C。
【参考译文】 这些电磁信号来自于……
【试题分析】 此题考查考生“根据已知信息实行推断”的水平。 【详细解答】 见原文第三段“...they come from a new kind of star called a “pulsar””他们来自一种叫脉冲星的新型恒星。 A) a satellite卫星,B)a planet行星,D)当时未知的智能生命。 23. 答案C。
【参考译文】 科学家们没有把相关电磁信号的事情告诉人们是因为……
【试题分析】 此题考查考生“理解文章中某些细节”的水平。 ぁ鞠晗附獯稹 见原文第二段开头“ The scientists who heard the singals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.”听到该信号的科学家未告诉别人,他们害怕这样会惊吓了老百姓。所以选择 C。 24. 答案A。
【参考译文】 脉冲星是……
【试题分析】 此题考查考生“辨认事实”的水平。
【详细解答】 见原文第四段,实际由“star”这个单词就可排除B),C)和D)选项。 25. 答案D。