2019届中考英语总复习第一篇教材梳理篇课时训练16Modules5_6九上试题新版外研版word版本 下载本文

内容发布更新时间 : 2024/5/18 4:14:38星期一 下面是文章的全部内容请认真阅读。

(尝试) to join the girls' group. And he made it.

Bob thought his problem was over. But a bigger problem was just beginning. The school didn't allow Bob to stay in the girls' group. Bob 29. (未能达到) to join it. The school gave the only 30. (原因) and showed its 31. (观点). “If we let Bob stay in the group,” the school said, “other boys will want to join. Soon, there won't be any girls in the group.” They took Bob off the group.

Bob was very 32. (生气的) about it, so he went to ask a judge(法官) for help and tell him the 33. (事实). The judge said it was not a right decision. The school 34. (考虑) again and had to let Bob go back to the dancing group.

Ⅳ.[2018·昆明改编] 语法填空

阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。 The most interesting museum I've ever been to is the American Computer Museum. They have information about different 35. (computer) and who invented them. The old computers were much bigger. It's unbelievable that technology has progressed in such a rapid way! I've also learned that there was 36. special computer. It could play chess even better than humans. I wonder how much more computers will be able to do 37. the future.

I've 38. (recent) been to a very unusual museum in India, the International Museum of Toilets. I just couldn't believe my eyes 39. I saw so many different kinds of toilets there. The museum 40. (teach) people about the history and development of toilets. It also encourages governments and social groups 41. (think) about ways to improve toilets in the future. Last year I went to the Hangzhou 42. (national) Tea Museum. It's a

relaxing and peaceful place near a lake. The tea art performances show how to make a perfect cup of tea with beautiful tea sets. Watching the tea preparation is just as enjoyable as drinking the tea 43. (it). I've finally realised why my grandpa loves drinking tea and 44. (collect) tea sets.

参考答案

Ⅰ.[主旨大意] 本文是一篇记叙文。文章描述了Mr Hawkins校长和Anna老师之间的谈话。Anna老师遭到Mrs Bond的投诉,说她批评自己孩子,Mr Hawkins校长向Anna老师求证,认为家长夸大其词。同时也反映了现在师生关系的微妙,老师要谨言慎行。 1.B 考查名词辨析。根据上文可知,校长希望Anna老师对自己说实话,故选B。 2.A 考查副词辨析。Anna老师诚实地回答了校长的问题,因此,此处指Anna老师当然会告诉他事实。故选A。

3.C 考查形容词辨析。此处表示最为严重的投诉,所以用serious。 4.A 考查名词辨析。此处表示Janet是个安静胆小的女孩。故用mouse。

5.D 考查名词辨析。根据上文可知,Anna老师认为自己没有理由对她说生气的话。所以用 cause。

6.B 考查介词短语辨析。at first意为“一开始”;at least意为“至少”;in fact意为“实际上”;after all意为“毕竟”。根据上文可知,Anna老师认为自己至少没在学校批评她。所以用at least。

7.C 考查名词辨析。这次投诉是由Mrs Bond发起的,对于别人来讲,就是一个故事。所以用story。

8.D 考查动词的用法。Anna老师开始明白了。

9.A 考查形容词辨析。孩子到校很晚,所以Anna老师记录了她的缺席。 10.C 考查动词辨析。Janet慢慢地走进了教室。

11.C 考查形容词辨析。尽管老师说了Janet讨厌,可是她没听见,还是很开心的。 12.D 考查动词辨析。校长不相信所以又问了一遍。

13.B 考查连词辨析。Anna老师在那个时候没有生气,也就没有批评孩子。and表示并列。

14.D 考查动词辨析。make up 意为“编造”。

15.B 考查形容词辨析。校长对Anna老师的解释是满意的。

Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了“糖尿病”的几种类型,以及该病给人们带来的其他疾病。文章最后提到了健康的生活方式,如运动、合理膳食等,可以预防糖尿病。

16.A 细节理解题。根据文章内容可知,糖尿病是一种严重的疾病。故选A。

17.C 细节理解题。根据文中“It is caused by damage to the blood vessels in the eyes, and results in gradual vision loss and blindness.”可知,糖尿病可以导致人失明。故选C。

18.D 细节理解题。根据倒数第二段最后一句“The global economic cost of diabetes in 2014 was around 612 billion USD.”可知选D。

19.D 主旨大意题。阅读全文可知,文章主要介绍了“糖尿病”的几种类型,以及如何预防糖尿病。故选D。

Ⅲ.(ⅰ) 20.considers 21.Knowledge 22.us 23.no longer 24.whole

(ⅱ) [主旨大意] Bob有很多爱好,他最爱的是跳舞。去年夏天,他遇到了一个麻烦,他想要参加学校的舞蹈队,但学校没有男孩舞蹈队。最后,他请求法官的帮助,问题得到了解决。 25.guitar 26.instruments 27.necessary 28.tried 29.failed 30.reason 31.point 32.angry 33.truth 34.considered

Ⅳ.[主旨大意] 本文描写了作者去了三个博物馆的所见和所感。 35.computers 36.a 37.in 38.recently 39.when

40.teaches 41.to think 42.National 43.itself 44.collecting