福师1009考试批次《大学英语(1)》考试复习题二【附参考答案】 下载本文

内容发布更新时间 : 2024/6/25 6:31:08星期一 下面是文章的全部内容请认真阅读。

福师1009考试批次《大学英语(1)》考试复习题二

一.阅读:30%

(1)

Versailles is the site of the Palace of Versailles, one of the most storied buildings in the history of France. It was originally built as a hunting chateau by King Louis VIII in 1624. In 1669, King Louis XIV began searching for a grand site where he could conduct the affairs of France and control the government. He settled on the hunting palace and expanded it into the world’s largest palace. In addition, the King hoped to build a governmental center apart from Paris.

The palace took 36,000 workers fifty years to build. The palace is spread out over 280 acres and can house 20,000 people! The palace features over 700 rooms and 67 staircases. There are dozens of unique rooms, features, gardens, and halls. One of the most renowned rooms of the Palace of Versailles is the Hall of Mirrors. Recently restored, the Hall of Mirrors is the centerpiece of the dazzling building. Originally added to the palace in 1684, the Hall of Mirrors was built to be a dazzling display of the power and wealth of the French Monarchy. The hall, which measures 73 meters in length features 357 gold-coated stucco mirrors, ornate paintings, crystal chandeliers, marble fixtures, a parquet floor, and ceilings with colorful murals painted by artist Charles Le Brun. The Hall of Mirrors has also played a prominent role in history. Both the proclamation of the German Empire in 1871 after the Franco-Prussian War and the signing of the Treaty of Versailles that formally ended World War One were signed here.

1 When was the Palace of Versailles originally built?

A. In 1684. B. In 1624. C. In 1669. D. In 1786. 正确答案:B

答案讲解:本题问的是凡尔赛宫最初是在什么时候修建的。根据文章第一自然段中的 “It was originally built as a hunting chateau by King Louis VIII in 1624.” 可知,答案应选B。

2 Why did King Louis XIV want a grand palace?

A. So he and his queen could retire comfortably. B. As a hunting chateau.

C. As a place to conduct his nation's business. D. He wanted to impress his wife. 正确答案:C

答案讲解:本题问的是为什么国王路易十四想修一座雄伟的宫殿。根据文章第一自然段中的“King Louis XIV began searching for a grand site where he could conduct the affairs of France and control the government.” 可知,答案应选C。

3 Which of the following is NOT true?

A. The Hall of Mirrors has been recently restored.

B. The Hall of Mirrors is considered the centerpiece of the Palace of Versailles. C. The Hall of Mirrors features a parquet floor.

D. Two major treaties were signed in the Hall of Mirrors. 正确答案:D

答案讲解:本题问的是哪种说法不对。根据文章第二自然段中的 “Recently restored, the Hall of Mirrors is the centerpiece of the dazzling building. …The hall, … features 357 gold-coated stucco mirrors, ornate paintings, crystal chandeliers, marble fixtures, a parquet floor, and …” 可知,A、B、C都是正确的,所以答案应选D。

4 Which of the following is not mentioned as a feature of the Hall of Mirrors? A. Bronze moldings. B. Ornate paintings. C. Marble fixtures. D. Crystal chandeliers. 正确答案:A

答案讲解:本题问的是镜厅的特点中没有提到哪一项。根据文章第二自然段中的 “The hall, which measures 73 meters in length features 357 gold-coated stucco mirrors, ornate paintings, crystal chandeliers, marble fixtures, a parquet floor, and ceilings with colorful murals painted by artist Charles Le Brun.” 可知,答案应选A。

5 Which of the following could be an appropriate title for this passage?

A. Louis XIV and the Palace of Versailles. B. The ceilings of the Hall of Mirrors.

C. The Amazing Palace of Versailles. D. A History of France. 正确答案:C

答案讲解:本题问的是这篇文章最合适的题目是什么。这篇文章主要在讲凡尔赛宫的历史和现状,所以正确答案应选C,即:令人惊叹的凡尔赛宫。 考核知识点:参见P163

(2)

Gilbert Arenas was born on January 6, 1982 in Tampa, Florida. His father played college football at the University of Miami. In 1984, the pair moved to Los Angeles, California where Gilbert's father was an actor in commercials and soap operas.

When Gilbert was about 11, he started playing basketball. By the time Gilbert was 14, he was already the best player on Ulysses S. Grant High School in Van Nuys, California. He decided to wear the number \\playing time\After his sophomore year, Gilbert decided to enter the NBA draft. Many coaches thought that Gilbert was not ready. As a result, he was drafted a disappointing 31st overall by the Golden State Warriors. Gilbert worked hard at Golden State, despite the fact his coach kept him on the bench for much of the season. When he finally got his chance, Gilbert averaged 14 points and 5 assists per game as the Warriors point guard.

After a successful individual year for Gilbert, it was time to test the NBA's free-agent market. Much to the disappointment of Warriors fans, Gilbert signed a 6-year, 65 million dollar deal with the Washington Wizards in 2003. Not surprisingly, he became an instant star with the Wizards. Fans loved to watch him race up the court, dish-off passes, and make difficult shots and lay ups. Although the Wizards only won 27 games his first year in Washington, Gilbert led them with 19.6 points per game. Gilbert, along with teammates Larry Hughes and Antawn Jamison, led the Wizards to the NBA playoffs during his second year. The highlight of the decade for the Wizards was their post-season victory against the Chicago Bulls in the NBA playoffs.

6 What did Gilbert's father do for a living in California?. A. He was an artist. B. He was a basketball player. C. He was an actor. D. He was a football player. 正确答案:C

答案讲解:本题问的是吉尔伯特的父亲在加利福尼亚靠什么谋生。根据文章第一自然段中的 “In 1984, the pair moved to Los Angeles, California where Gilbert's father was an actor in commercials and soap operas.” 可知,答案应选C。

7 When did Gilbert become the best player on Ulysses S. Grant High School? A. When he was 11. B. In 1984.

C. When he was 14. D. As a junior in high school. 正确答案:C

答案讲解:本题问的是吉尔伯特是在什么时候成为尤利塞斯·S·格兰特中学的最佳球员的。根据文章第二自然段中的“By the time Gilbert was 14, he was already the best player on Ulysses S. Grant High School in Van Nuys, California.” 可知,答案应选C。

8 Why was Gilbert drafted a disappointing 31st overall by the Golden State Warriors?

A. Because many coaches thought that he was not ready. B. Because the Golden State Warriors liked him very much. C. Because his family has moved to the Golden State.

D. Because his performance is disappointing in the season. 正确答案:A

答案讲解:本题问的是为什么吉尔伯特在新球员选秀时令人失望地排在第31位而被金州勇士队选走。根据文章第二自然段中的 “Many coaches thought that Gilbert was not ready. As a result, he was drafted a disappointing 31st overall by the Golden State Warriors.” 可知,答案应选A。

9 Which of the following players did NOT help the Wizards make the playoffs in Gilbert's second year?

A. Gilbert Arenas. B. Gold State Warriors. C. Antawn Jamison. D. Larry Hughes. 正确答案:B

答案讲解:本题问的是哪位球员没有在吉尔伯特的第二个赛季帮助奇才队赢得季后赛资格。根据文章第三自然段中的 “Gilbert, along with teammates Larry Hughes and Antawn Jamison, led the Wizards to the NBA playoffs during his second year.” 可知,答案应选B。

10 Which of the following words best describes Gilbert Arenas as described by the passage?

A. Overrated. B. Hard-working. C. Talented. D. Both B and C. 正确答案:D

答案讲解:本题问的是根据文章,哪些词可以最好地描述吉尔伯特。根据文章的描述可知,答案应选D。选项A中的overrated是评价过高的意思,不符合文章的描述。

考核知识点:参见P164

(3)

Manners are very important in every country, but the trouble is that different countries have different ideas about what counts as polite behavior. What is good manners in one country may not be appropriate behavior in another. Chinese people may be shocked at what counts as good manners in England.

When an Englishman passes a friend in the street he does not always stop to talk. He may just nod, say \not shake hands. It is only at parties for young people (students, for instance) that a person could go up to someone he does not know and introduce himself. On more formal occasions or at parties run by older people a guest always waits to be introduced to someone he does not know by the host, hostess or another guest who he already knows. At even a formal dinner an Englishman does not wait for a toast before he has a drink. The English reserve toasts for very formal or very special occasions. In these cases the toast will usually be accompanied by a short speech, for example, at a wedding reception or at a party for somebody who is retiring. After a