内容发布更新时间 : 2023/5/30 6:56:09星期一 下面是文章的全部内容请认真阅读。
B.His ambition，intelligence as well as being competitive. C.His ambition，intelligence.
D.His great-grandfather，his grandfather and his father.
解析：推理判断题。从全文所讲述的比尔·盖茨的品质特别是第二段的第三、四两句可 知答案为B。 答案：B
4.The best title of the passage would be . A.Microsoft－A Famous Company
B.Bill Gates－A Great Person Dropped out from Harvard C.Bill Gates－A Famous Man out of a Famous Family D.Bill Gates－A Successful Figure
5.What does the writer mean by saying“Bill's Microsoft is good competition for other
A.Bill Gates，as well as his Microsoft enjoys great success.
B.Bill Gates，as well as his Microsoft has made other software companies suffer a lot. C.Other software companies compete with Microsoft willingly. D.Other software companies can benefit a lot from Bill's Microsoft.
解析：句意理解题。从全文可以看出，这句话是对比尔·盖茨创办的微软公司所取得的 成就的评价，由此可以看出，A项正确。 答案：A
Songs that make our hearts happy can make them stronger too，US researchers reported on Tuesday.
They found that when people listened to their favorite music，their blood vessels (血管) dilated in much the same way as when they are laughing，or taking blood medications.
“We have a pretty impressive effect，” said Dr.Michael Miller，director of preventive cardiology(心脏病学) at the University of Maryland Medical Center in Baltimore.
“Blood vessel diameter improved，”he said.“The vessel opened up pretty significantly.You can see the vessels opening up with other activities such as exercise.”A similar effect is seen with drugs such as statins.
When blood vessels open up more，blood flows more smoothly and is less likely to form
the clots(凝块) that cause heart attacks and strokes.“We are not saying to stop your statins or not to exercise but rather to add this to an overall program of heart health，”said Miller，who presented his findings to a meeting of the American Heart Association in New Orleans.
Miller's team tested 10 healthy，non-smoking men and women，who were told to bring their favorite music.They spent half an hour listening to the recordings and half an hour listening to music they said made them feel anxious while the researchers did ultrasound tests designed to show blood vessel function.
Compared to their normal baseline measurements，blood vessel diameter increased 26 percent on average when the volunteers heard their joyful music.Listening to music they disliked—in most cases in this group heavy metal—blood vessels narrowed by six percent，Miller said.
Miller said he came up with the idea after discovering that laughter caused blood to literally flow more smoothly.“I asked myself what other things make us feel real good，besides calories from dark chocolate of course.Music came to mind...It makes me feel really good，”he said.
Most of the volunteers，chose country music but Miller said the style is not so important rather than what pleases each individual.
6.The underlined word “dilate”(in Paragraph 2) is closest in meaning to “ ”. A.widen B.move C.change D.increase
解析：词义推测题。结合文章第二段和第四段“You can see the vessels opening up with other activities such as exercise.”可以知道dilate意为open up或widen。 答案：A
7.According to the passage，which of the following will NOT cause blood vessels to open
B.Listening to unpleasant music. C.Bursting into laughter. D.Taking drugs like statins.
解析：考查细节判断。根据倒数第三段“Listening to music they disliked—in most cases in this group heavy metal—blood vessels narrowed by six percent”可判断，B项 错误。 答案：B
8.It can be inferred from the passage that .
A.blood clots are caused by heart attacks and strokes B.music is better than chocolate for your health
C.the style of music has different effects on different people
D.a person's overall health is more influenced by how much exercise he gets
解析：考查推断理解。根据文章第五段“blood flows more smoothly and is less likely to form the clots (凝块) that cause heart attacks and strokes”可知，凝块导致心脏病和 中风，故A项错误；根据倒数第二段“...feel real good，besides calories from dark chocolate of course.Music came to mind...”可知，音乐与巧克力一样有助于健康，不 存在好差比较，故B项错误；根据文章最后一段可知，不同的人对不同风格的音乐反 映不一样，故C项正确；D项文章中没有依据。 答案：C
9.What is the passage possibly taken out from？
A.A scientific journal. B.A school textbook. C.A medical brochure. D.A local newspaper.
解析：考查文章出处。根据文章第一段“...US researchers reported on Tuesday”可 知。 答案：D
10.What's the best title of the passage？ A.Pleasant Music Cures B.Research into Blood Vessel C.Music and Heart Attack D.Music and Happiness
解析：考查文章标题。通读全文，都是围绕音乐有助于疏通血管，有利于健康，所以 选择A。B、C两项比较片面；D项不符合文意。 答案：A