内容发布更新时间 : 2025/2/27 7:27:34星期一 下面是文章的全部内容请认真阅读。
Unit 19 Language
一、单元跟踪过关 Ⅰ.单句语法填空
1.Everyone in the village is very friendly. It doesn't matter whether you have lived there for a short or a long time.
2.Being_surrounded (surround) by beautiful green mountains and situated at the foot of Huangshan Mountain makes Taiping Lake a famous tourist attraction.
3.It doesn't necessarily happen that you'll do well academically even if you're highly intelligent.
4.I am sure we can help you solve the problem, provided (provide) that you tell us all the necessary information.
5.To_ensure (ensure) that your resume works for you, I recommend writing it more like a proposal than a job description.
6.Don't worry. They'll soon settle in. Kids are very good at adjusting to new surroundings.
7.It is rather embarrassing (embarrass) that we still do not know how many species there are in the world today.
8.What is well known to us all is that Kobe has become one of the most popular NBA players.
9.It is believed (believe) that a new project will be started in our town. 10.Sheila caught sight of her own face in one of the shop windows. Ⅱ.单句改错
1.What we are badly in need of your support is not a secret. What→That
2.There is no doubt whether he is the right person for the position. whether→that
3.Aunt Zhang is always ready to tell the story to whomever would listen to her. whomever→whoever
4.When and where they will have the party have not been decided yet. 第二个have→has
5.The policeman asked me if I have seen the accident with my own eyes. have→had
6.His suggestion is that we must have a medical examination once a year. must→should(亦可将must删除)
7.It has proved that learners learn better if they are able to take charge of their own learning.
在proved前加上been
8.The price of a product depends on its quality, so the higher its quality, the expensive it will be.
在expensive前加上more
9.This morning I was walking on the street while I saw that two travellers were reading a map, looking puzzled.
while→when 10.Behind the house are two tall trees, and which are said to have been planted by my grandpa in the 1950s.
去掉and Ⅲ.完成句子
1.人类不同于动物是因为人类有说话和使用工具的能力。
Humans_differ_from_animals because of their ability to speak and use tools.
2.地址有任何变化请尽快通知我们。
Please inform_us_of any change of address as soon as possible. 3.一种典型的培训方案是以系列研讨的形式出现的。
A typical training programme takes_the_form_of a series of workshops. 4.孩子们知道吸毒很危险。
The children are_aware_of the danger of taking drugs. 5.我们的成败取决于天气。
The weather holds_the_key_to our success or failure. 二、高考模拟写作
(2017·山东模拟)假设你是李华,你收到了英国朋友Katie发来的电子邮件,请根据以下邮件内容进行回复。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 答案: 范文赏读 Dear Katie,
I'm glad to have received you letter.What you have mentioned in the letter is normal for a foreigner.Don't worry about it too much.
Here is my suggestion.As we all know, it is a good idea to be exposed to the real language environment.Try to communicate with the natives in simple Chinese as much as possible, which will help you practice it and have a good command of it gradually. Meanwhile you will become more and more confident.As the saying goes, practice is perfect. Watching TV programs and listening to Chinese songs also do good to your pronunciation.What's more, reading newspapers and simple novels will deepen your understanding of Chinese culture.Above is what I want to share with you and I hope it will be of some help to you.
With all my best regards. Yours sincerely, Li Hua
大题巧练19Unit 19Language [授课提示:对应学生用书第297页]
A卷
一、阅读理解
A
(2016·浙江卷)“Did you hear what happened to Adam last Friday?” Lindsey whispers to Tori.
With her eyes shining, Tori brags, “You bet I did. Sean told me two days ago.”
Who are Lindsey and Tori talking about? It just happens to be yours truly, Adam Freedman. I can tell you that what they are saying is (a) not nice and(b) not even true. Still, Lindsey and Tori aren't very different from most students here at Linton High School, including me. Many of our conversations are gossip(闲话). I have noticed three effects of gossip: it can hurt people, it can give gossipers a strange kind of satisfaction, and it can cause social pressures in a group.
An important negative effect of gossip is that it can hurt the person being talked about. Usually, gossip spreads information about a topic—breakups, trouble at home, even dropping out—that a person would rather keep secret. The more embarrassing or shameful the secret is, the juicier the gossip it makes. Probably the worst type of gossip is the absolute lie. People often think of gossipers as harmless, but cruel lies can cause pain.
If we know that gossip can be harmful, then why do so many of us do it? The answer lies in another effect of gossip: the satisfaction it gives us. Sharing the latest rumor(传言) can make a person feel important because he or she knows something that others don't. Similarly, hearing the latest rumor can make a person feel like part of the “in group.” In other words, gossip is satisfying because it gives people a sense of belonging or even superiority(优越感).
Gossip also can have a third effect: it strengthens unwritten, unspoken rules about how people should act. Professor David Wilson explains that gossip is important in policing behaviors in a group. Translated into high school terms, this means that if everybody you hang around with is laughing at what John wore or what Jane said, then you can bet that wearing or saying something similar will get you the same kind of negative attention. The do's and don'ts conveyed through gossip will never show up in any student handbook.
The effects of gossip vary depending on the situation. The next time you feel the urge to spread the latest news, think about why you want to gossip and what effects your “juicy story” might have.
语篇解读 很多人都喜欢背后说人闲话。本文主要介绍了人们说闲话的原因以及说闲话给人们带来的影响。
1. The author uses a conversation at the beginning of the passage to ________. A. introduce a topic B. present an argument
C. describe the characters D. clarify his writing purpose
答案与解析:A 考查推理判断。根据文章开头的对话内容和下文内容可知,作者使用对话的主要目的在于引出本文的话题“人们为什么喜欢说闲话”,故选A项。
2. An important negative effect of gossip is that it ________. A. breaks up relationships B. embarrasses the listener
C. spreads information around D. causes unpleasant experiences
答案与解析:D 考查推理判断。从文章第三段中的“I have noticed three effects of gossip... in a group”和第四段中的“An important negative effect of gossip is that... talked about”可推知,说闲话的一个重要的负面影响是给被别人说闲话的人带来不愉快的体验,所以选D项。
3. In the author's opinion, many people like to gossip because it ________. A. gives them a feeling of pleasure B. helps them to make more friends
C. makes them better at telling stories D. enables them to meet important people